Wartena Hoeve is een voormalige melkveehouderij. Om deze 150 jaar oude boerderij te veranderen in een eigentijdse woonboerderij met gastenkamers moest er wel het één en ander gebeuren.

Het was daarbij onontkoombaar dat praktisch de hele boerderij gesloopt werd. De voorgevel en het originele houten gebint, voorzien van oude inscripties, bleven echter behouden. Ook de bakstenen zijn hergebruikt nadat zij stuk voor stuk waren schoongebikt.

Na de sloop werden ongeveer 80 stuks 4  meter diepe betonnen heipalen de grond in gedrild. Daarop werd een betonnen begane grond vloer gestort en daarop werd weer een staalconstructie geplaatst ter vervanging van de houten draagconstructie.

De hele verbouwing was een mega-project maar in de loop der tijd werd het resultaat zichtbaar: een schitterend gerenoveerde stelpboerderij! Modern comfort in een karakteristieke vorm. Daarbij kijken we met voldoening terug op onze samenwerking met vrijwel uitsluitend Friese ambachtslieden! Dankzij hun vaardigheden en kennis van traditionele bouwstijlen mag het resultaat er zijn!